Zapraszam do współpracy

Wyszukiwarka witryny


Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera) - olej wytłaczany z nasion winogron, o wysokiej zawartości ważnych dla organizmu kwasów linolowych. Polecany do pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej i zanieczyszczonej. Ma działanie tonizujące, przeciwdziała powstawaniu zaskórników, szybko się wchłania.







1 komentarz:

Kosmetyki naturalne pisze...

Olej z pestek winogron jest jednym z lżejszych naturalnych olei i obala tezę, że tego rodzaju kosmetyki nie nadają się do cery tłustej, gdyż same są bardzo tłuste. Podobne właściwości ma olej z czarnuszki, który bywa łatwiej dostępny w sklepach z kosmetykami naturalnymi.