Produkty żywnościowe podnoszące poziom energii

„Popołudniowe spadki energii świadczą o złym funkcjonowaniu nadnerczy, złej przemianie węglowodanów i cukrów, naturalnych i sztucznych oraz o diecie ubogiej w składniki odżywcze. Musisz ograniczyć spożycie cukrów, kofeiny i produktów mleczarskich, zamiast tego wprowadzić do diety brązowy ryż, nasiona roślin strączkowych, jamsy i pestki słonecznika. Jako przekąski wykorzystaj tez kiełkowane nasiona, które szybko cię wzmocnią. Warto również pomóc nadnerczom, przyjmując w porze obiadowej 50 mg witaminy B compositum. Ja piję szklankami ciepłą wodę z dodatkiem wyciągu z traganka lub żeń-szenia, naturalnego źródła witamin z grupy B.”


Żywność podnosząca poziom energii:
  • kiełki,
  • zboża,
  • płatki owsiane,
  • pietruszka,
  • wodorosty,
  • warzywa (brokuły, szparagi, szpinak),
  • brzoskwinie,
  • siemię lniane,
  • pestki słonecznika,
  • winogrona,
  • jamsy i kabaczki,
  • źdźbła pszenicy,
  • fasola mung.

Źródło: McKeith G. Dieta, która zmieni twoje życie: jesteś tym, co jesz. Poznań 2005.





Komentarze

Pomóż w utrzymaniu naszego serwisu

Postaw mi kawę na buycoffee.to