„Popołudniowe spadki energii świadczą o złym funkcjonowaniu nadnerczy, złej przemianie węglowodanów i cukrów, naturalnych i sztucznych oraz o diecie ubogiej w składniki odżywcze. Musisz ograniczyć spożycie cukrów, kofeiny i produktów mleczarskich, zamiast tego wprowadzić do diety brązowy ryż, nasiona roślin strączkowych, jamsy i pestki słonecznika. Jako przekąski wykorzystaj tez kiełkowane nasiona, które szybko cię wzmocnią. Warto również pomóc nadnerczom, przyjmując w porze obiadowej 50 mg witaminy B compositum. Ja piję szklankami ciepłą wodę z dodatkiem wyciągu z traganka lub żeń-szenia, naturalnego źródła witamin z grupy B.”
Żywność podnosząca poziom energii:
Źródło: McKeith G. Dieta, która zmieni twoje życie: jesteś tym, co jesz. Poznań 2005.
Żywność podnosząca poziom energii:
- kiełki,
- zboża,
- płatki owsiane,
- pietruszka,
- wodorosty,
- warzywa (brokuły, szparagi, szpinak),
- brzoskwinie,
- siemię lniane,
- pestki słonecznika,
- winogrona,
- jamsy i kabaczki,
- źdźbła pszenicy,
- fasola mung.
Źródło: McKeith G. Dieta, która zmieni twoje życie: jesteś tym, co jesz. Poznań 2005.
Komentarze
Prześlij komentarz